Tuesday, December 24, 2013

Sambungan Mengapa Aku Menulis

Ini sambungan dari entri sebelum ni yang bertajuk Mengapa Aku Menulis

Semasa saya dialam pengajian aktiviti menulis tetap juga dibuat sewaktu cuti semesta, kali ini sub plot dah banyak berkembang sebab kita berada ditempat baru, kawan baru, persekitaran baru jadi banyak yang boleh dijadikan rujukan berbanding zaman hingusan dulu. Macamlah sekarang dah pro sangat. Percayalah sekarang dah takde mood nak menulis, kadang-kadang idea dah ada tapi bila baru nak mula menulis ayat seolah-olah hilang punca. hahaha ( sebenarnya malas yang lebih) 

p/s ketahuilah disaat entri ini ditulis rakan sepejabatku ini sedang mendengarkan lagu Jangan Ditanya Kemana Aku Pergi , dendangan Broery Marantika. Memang jiwanya klasik nasioanal sungguh, rasanya entah dah berapa kali lagu ini dipasang, dari tak pernah dengar lagu ni jadi begitu familiar di telinga. Kalau nak dengar klik je link kat bawah tu. Usah ditanya mengapa aku tidak sharekan videonya. Lihatlah sendiri.

Jangan Ditanya Kemana Aku Pergi 

nak tahu tak apa yang dah jadi dengan cerpen buku panjang saya tu? Sebahagian besarnya saya dah bakar! ya saya dah bakar sebab masa tu tengah mengemas untuk raya, rumah empat persegi barang makin lama makin bertambah jadi barang yang tidak berguna wajib  dibawa pergi, masa tu rasa cerpen yang dibuat hanya karya picisan maka tak rasa ghalat pun selepas dibakar sebab La ni baru rasa ghalatnya ...

kesimpulan dari cerita diatas bila diri ini mula bekerja maka minat penulisan ini diterjemahkan pula kedalam laman blog.

sekian terima kasih 

No comments: