Tuesday, October 27, 2009

Sahabat Pada Anda?


Assalamualaikum & Salam Sejahtera..

Apa khabar ye sahabat2ku.. semoga semuanya sihat selalu.Sejak akhir-akhir ini kesibukan tugas membuatkan saya jarang menulis diblog. Hujung minggu lalu saya di Johor Bahru atau lebih tepat lagi di Suria City, JB untuk mengendalikan kursus Kemahiran-Kemahiran Dalam Perniagaan.Ceramah yang diberikan oleh Tn Hj Mubarak Ali Bin Mohamad Ismail mendapat sambutan di luar jangkaan dari peserta kursus.Ramai yang ingin menyertai sehingga kami terpaksa menolak penyertaan mereka lantaran kapasiti ruang yang terhad.

Itu aktitiviti dihujung minggu yang lalu, hari ini saya ingin berkongsi pendapat mengenai Sahabat.Siapa sahabat yang paling rapat dengan anda buat masa ini? Pendapat mengatakan orang yang paling sesuai menjadi sahabat kita ialah pasangan kita sendiri(if u married) dan bila kita masih belum bergelar suami atau isteri mungkin sahabat yang paling sesuai ialah ibu/ayah/kakak/abang/adik kita... ini juga bergantung kepada individu. Mungkin guru juga boleh dianggap sahabat yang paling ideal dan tidak juga mustahil jiran kita mampu menjadi sahabat yang paling serasi dengan kita..

Jika ditanya kepada saya siapa sahabat saya...mungkin jawapan saya ialah terdiam seketika(hehehe) sebab saya ada ramai sahabat (al-maklumlah bekerja dibidang seperti saya memang menemukan saya dengan ramai manusia) jika dirumah mungkin adik & kakak saya adalah sahabat saya, jika diluar orang saya temui dan kenali adalah sahabat saya.Mungkin tahap keakraban itu berbeza mengikut individu kerana bukan semua orang suka dengan perangai kita dan bukan kita suka dengan semua perangai sahabat2 kita.Betul x?

Itu sahaja catatan untuk hari ini..semoga bertemu dalam nukilan akan datang...Wassalam

No comments: